Hukuk Fakültesi

Dekan Mesajı

31/07/2018 11:10:22 - 21/04/2022 11:10:22 - 27006 Okunma

Sevgili Öğrencilerimiz,

 

Öncelikle Hukuk Fakültemize kaydınızı yaptırarak hak ve adalet mesleğine yönelik eğitimin ilk adımlarını atmanız nedeniyle sizleri yürekten kutluyorum. Öğrenim süreniz boyunca engin başarı dileklerimle hepinize hoş geldiniz diyorum.

Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2018 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlamış olan yeni hukuk fakültelerimizdendir. Lisans ve yüksek lisans programlarının yanı sıra 2022 yılında açılan doktora programıyla öne çıkan Fakültemiz genç, dinamik, özverili ve alanında uzman kadrosuyla çağın gereklerine yanıt veren bir hukuk eğitimi vermeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda Fakültemiz, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma gayesiyle adalet, özgürlük, insan onuru, demokrasi ve insan hakları gibi değerleri esas alarak hukuk devleti idealinin hayata geçirilmesi amacıyla eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Hukuki sorunları ezbercilikten uzak bir biçimde aklın ve vicdanın terazisinde tartarak çözebilen nitelikli hukukçular yetiştirmeyi amaçlayan Fakültemizin ders programında, klasik kamu hukuku ve özel hukuk derslerinin yanı sıra küreselleşme ve teknolojik gelişmelerin beraberinde getirmiş olduğu yeni hukuk derslerine de yer verilmektedir. Ancak Fakültemizin akademik faaliyetlerinin haftalık ders programlarında yer verilen derslerden ibaret olmadığını vurgulamak isterim. Zira Fakültemizde çeşitli işbirlikleri çerçevesinde teorisyen ve uygulayıcılarla söyleşiler düzenlenmekte, paneller ve konferanslar gerçekleştirilmektedir. Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri de bu tür etkinliklere önemli katkılarda bulunmaktadır. Bunların haricinde, Fakültemizin 2020 yılında taşındığımız yeni binasının eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi oldukça modern koşullarda gerçekleştirme imkânı sağladığını ilave etmek isterim.

Tüm öğrencilerimize, fakültemiz öğretim üyeleri adına tekrardan hoş geldiniz diyor, yaşamlarının her alanında başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum.

 

Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ

Hukuk Fakültesi Dekan V.                                                         

Hukuk Fakültesi Dekan mesajı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Dekan Hoca
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.