Hukuk Fakültesi

2019 - 2020 Farabi Başvuruları Hakkında Bilgilendirme

18/02/2019 14:07:06 - 18/02/2019 14:07:06 - 16981 Okunma

2019 – 2020 Farabi Başvuruları Hakkında Bilgilendirme

1) Tek tercih yapma hakkınız vardır.

2) Başvuru yapmayı düşündüğünüz üniversitenin anlaşmalı olup olmadığını sitemizdeki “Anlaşmalı Üniversiteler” sayfasından öğrenin. Ardından indirdiğiniz dosyadan istediğiniz bölümün olup olmadığını kontrol edin.

3) Bir üniversite ile anlaşma yapılırken, örneğin kontenjan sayısı olarak o bölüm için iki kişi olarak göreceksiniz. Bu şu anlama geliyor ; Bizim üniversitemizden karşı üniversiteye iki kişi gidebilir. Karşı üniversiteden de  bizim üniversiteye iki kişi gelebilir anlamı taşıyor. Ancak bazı üniversiteler burada bazı kontenjan değişikliği veya özel şartlar getirebiliyorlar. Örneğin, İstanbul Üniversitesi online kayıt istiyor. Bu sorunu gidermek için gitmek istediğiniz üniversiteden Farabi değişim programı sayfasına giderek veya direkt gitmeyi düşündüğünüz üniversitelerin. Farabi koordinatörlüğünü arayarak özel şartlarını ve güncellenen kontenjan sayıları varsa bunları öğrenmelisiniz.

4) Vakıf üniversiteleri Farabi değişim programı kapsamı dışındadır.

5) Öğrenciler, aday öğrenci başvuru formunu doldururken formun üst tarafındaki uygun bir yere programda güz veya güz + bahar dönemlerinden hangisini tercih edeceklerse o kısma belirtmeleri gerekmektedir.

Başvuru Şartları

Farabi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.