Hukuk Fakültesi

Trakya’Nin İncisi Üniversitemize Yoğun İlgi

08/08/2019 09:49:41 - 08/08/2019 09:49:41 - 26297 Okunma

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 6 Ağustos 2019 tarihinde açıklanan 2019 YKS Tercih sonuçlarına göre öğrencilerin Trakya’nın incisi üniversitemize yoğun ilgi göstermesinden büyük mutluluk duyduk. Mutlu insanlar kenti olan ve aynı zamanda öğrenci dostu şehirler arasında yer alan Trakya’nın kalbindeki üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi öncelikle tebrik eder, başarılar dileriz.

Açıklanan sonuçlara göre; toplamda 5 bin 996 olan kontenjanımız 5 bin 391 öğrenci tarafından tercih edilerek, üniversitemiz tüm birimler bazında yüzde 89,91 doluluk oranına ulaştı.

Üniversitemizin akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında ise fakülteler bazında yüzde 93,9; yüksekokullar bazında yüzde 87,32 oranına ulaşıldı.

Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, yüzde 100 doluluk oranına ulaşmıştır.

Türkiye’nin en genç öğretim kadrolarına sahip üniversitelerden biri olarak sizleri Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir üyesi olmayı tercih etmenizden dolayı kutlarım. Öğrenci odaklı bir üniversite olarak öğrencilerimizin mesleki temel bilgi, beceri ve değerleri ile fiziksel ve kişisel gelişimlerine büyük önem vermekteyiz. Öğrencilerimiz, açık ve kapalı spor tesislerimizin yanı sıra Fitness merkezimizde diledikleri zaman serbest ağırlık çalışması, spinbike, squash gibi çeşitli spor aktiviteleri yapabilmektedir.

Kırklareli Üniversitesi; son teknoloji araç gereçlerle donatılmış laboratuvarları ve derslikleri ile eğitimde çağdaş ortamları öğrencilerinin hizmetine sunmaktadır. Uluslararasılaşmaya son derece önem veren Kırklareli Üniversitesi; 2019-2020 eğitim öğretim yılı için 34 farklı ülkeden öğrenciye eğitim vermekteyiz. Üniversitemiz ayrıca öğrenci ve öğretim elemanlarının Erasmus+, Mevlana gibi uluslararası değişim programlarına aktif olarak katılmalarını sağlamaktadır. Öğrencilerimiz yükseköğretim süreçlerini uluslararası deneyimlerle zenginleştirerek önemli bir avantaj elde etmektedir.

Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir mensubu olarak yeni evinize hoş geldiniz.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

              Rektör                 

 

ADAY ÖĞRENCİ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ.

YKS Kayıt

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.