Hukuk Fakültesi

2020 - 2021 Farabi Değişim Programı Başvuruları Hk.

02/03/2020 10:53:20 - 02/03/2020 10:53:20 - 15942 Okunma

2020 - 2021 Farabi Öğrenci Değişim Programı Güz ve Güz + Bahar Dönemi başvuruları 1 Mart 2020 – 15 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Farabi Başvuruları Hakkında Bilgilendirme:

1) Tek tercih yapma hakkınız vardır.

2) Başvuru yapmayı düşündüğünüz üniversitenin anlaşmalı olup olmadığını sitemizdeki “Anlaşmalı Üniversiteler” sayfasından öğrenin. Ardından indirdiğiniz dosyadan istediğiniz bölümün olup olmadığını kontrol edin.

3) Bir üniversite ile anlaşma yapılırken, örneğin kontenjan sayısı olarak o bölüm için iki kişi olarak göreceksiniz. Bu şu anlama geliyor ; Bizim üniversitemizden karşı üniversiteye iki kişi gidebilir. Karşı üniversiteden de  bizim üniversiteye iki kişi gelebilir anlamı taşıyor. Ancak bazı üniversiteler burada bazı kontenjan değişikliği veya özel şartlar getirebiliyorlar. Örneğin, İstanbul Üniversitesi online kayıt istiyor. Bu sorunu gidermek için gitmek istediğiniz üniversiteden Farabi değişim programı sayfasına giderek veya direkt gitmeyi düşündüğünüz üniversitelerin. Farabi koordinatörlüğünü arayarak özel şartlarını ve güncellenen kontenjan sayıları varsa bunları öğrenmelisiniz.

4) Vakıf üniversiteleri Farabi değişim programı kapsamı dışındadır.

5) Öğrenciler, aday öğrenci başvuru formunu doldururken formun üst tarafındaki uygun bir yere programda güz veya güz + bahar dönemlerinden hangisini tercih edeceklerse o kısma belirtmeleri gerekmektedir.

 

Programa başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak  Farabi Birim Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Özge VARIŞ' a  teslim etmeleri gerekmek. Formlar Farabi ofisine teslim edilmeyecektir.

1- 2 Adet Farabi Aday Öğrenci Başvuru Formu

2- 2 Adet Öğrenci Not Bildirim Belgesi (Transkript)

3- 2 Adet Kimlik Fotokopisi

4.SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (Kamu ve özel teşebbüste çalışmadığını gösteren belge) (Sosyal Güvenlik Kurumundan Temin Edilecek)

- Anlaşmalı olduğumuz Üniversiteler için tıklayınız.

- Gerekli formlar Kırklareli  Üniversitesi Farabi Değişim Programı web sayfası belgeler bölümünde mevcuttur.

Not: Aday Başvuru Formları Bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulacaktır. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Farabi Aday Başvuru Formları kabul edilmeyecektir. Ayıca Aday Başvuru Formlarına , fotoğrafların formda belirttiği kısma uygun şekilde kesilip yapıştırması gerekmektedir.

Öğrenci Değişimi Başvuru Kriterleri :

1. Öğrencinin yüksek eğitim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az 4’lük sistemde 2 olması,

3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik ortalamasının  4’lük sistemde 2.5 olması,

4. Ön lisans ve lisans programlarının ilk  yılını tamamlamış olmak, Yüksek lisans ve doktora programlarının ilk yarı tamamlamış olmak.

Not: Yukarıdaki 4.madde ile belirtilen durumun, değişimin 2.sınıfta yapılacağı anlaşılmalıdır. Sonuç olarak öğrenciler 1.sınıftayken başvuru yapabilirler ancak değişime 2.sınıfta katılacaklardır.
Not 2: Ayrıca başvurular için dikkat edilmesi gereken husular Farabi Koordinatörlüğü' nün internet sayfasındaki duyurular kısmında mevcuttur. Oradaki bilgileride dikkatlice okumanız gerekmektedir.

Son başvuru 15 Mart 2020 tarihinde saat 17:00 de son bulacaktır.

Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Farabi Kurum Koordinatörlüğü için tıklayınız.

Farabi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.