Hukuk Fakültesi

Üniversitemizde, Covid-19 Çalişmalari Kapsaminda “Tek Kullanimlik Maske” Üretilmeye Başlandi

02/04/2020 09:25:54 - 02/04/2020 09:25:54 - 13043 Okunma

Üniversitemiz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Üniversitemizin ve Sağlık Kurumlarının maske ihtiyacını karşılamak için kurumsal imkanları ile “tek kullanımlık maske” üretmeye başladı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü Terzihanesinde özveriyle yürütülen çalışmalarda öğretim görevlileri maske ve eldiven takarak tek kullanımlık maske üretimi gerçekleştiriyor. 5 bin maske üretilecek.

Maske üretimiyle ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Çin’de başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgınına karşı Kırklareli Üniversitesi olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“İnşallah bu zorlu sürece bizim de katkılarımız olacak. İlerleyen günlerde maske ihtiyacının artması ve tedarikte sorun yaşanması ihtimaline karşı maske üretimimize başladık. İlk olarak Mühendislik Fakültemizdeki laboratuvarımızda 3 boyutlu yazıcılarımız ile yarım yüz solunum maskesi üretmeye başladık. Şimdi ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Moda Tasarımı Bölümü Terzihanesinde “tek kullanımlık maske” üretiyoruz. 5 bin tek kullanımlık maske üreteceğiz. İhtiyaç halinde Yükseköğretim Kurulu’nun bilgisi ve onayı ile bu sayıyı daha da artıracağız.”

Salgına karşı Üniversitemizde alınan önlemlerle ilgili olarak da konuşan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, merkez ve ilçe yerleşkelerindeki akademik ve idari binalarda tedbir amaçlı dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ve bina girişlerine el dezenfektanı stantları yerleştirdiklerini söyledi.

Maske Üretimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.