Hukuk Fakültesi

Rektörümüz Şengörür: “Halk-Üniversite Buluşmasini Sağlayacağiz”

17/06/2020 14:51:35 - 17/06/2020 14:51:35 - 9976 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Eğitim Buluşmaları” programına canlı yayın konuğu oldu.

12 Haziran 2020 Cuma akşamı Tarihçi ve Yazar Koray ŞERBETÇİ moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi’nin mevcut durumu, hayata geçirilen projeleri ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, programda yaptığı açıklamada, Kırklareli Üniversitesi’nin 11 Fakülte, 3 Yüksekokul, 3 Enstitü, 7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile öğrencilerine eğitim-öğretim hizmeti sunduğunu ifade etti. Özellikle Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nde çok fazla ilerleme kaydedildiğini belirten ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi’nin hem akademik hem de fiziki imkânlar açısından çok iyi bir konumda olduğuna dikkat çekti.

“Öğrencilerimizin sosyal-kültürel faaliyetlere yoğun olarak katılımını sağlamak için çaba gösteriyoruz”

Öğrencilere yönelik sosyal-kültürel donatı alanları ve gerçekleştirilen sosyal aktiviteler hakkında konuşan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR şu bilgileri verdi:

“Öğrencilerimizin sosyal-kültürel faaliyetlere yoğun olarak katılımını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Kayalı Kampüsümüzde Kapalı Spor Salonumuz, Fitness Merkezimiz ve açık spor tesislerimiz ve birçok sosyal donatı alanımız var. Aynı zamanda Üniversitemizde 83 öğrenci kulübü bulunuyor. Öğrencilerimiz diledikleri kulübün etkinliklerine ve aktivitelerine katılabiliyorlar.

Kırklareli’nin güvenilir bir kent olmasından dolayı “Öğrenci Kenti” olduğunu da söylemek istiyorum.”

“Laboratuvar imkânları açısından oldukça iyi bir durumdayız”

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemize kazandırılan teknolojik cihazlar, laboratuvar malzemeleri ve ekipmanlarla güçlü bir yapıya kavuşan laboratuvarlar ile ilgili de bilgiler vererek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Üretime yönelik faaliyetleri yapabilecek altyapımız mevcut. Pandemi süresince kendi maskemizi ve dezenfektanımızı ürettik. Aynı zamanda Mühendislik Fakültesi’nden bir araştırma görevlimiz kampüs içerisinde hem akademik ve idari personelimizin hem de öğrencilerimizin kullanabileceği kartlı otomasyon sistemini geliştirdi. Bu bağlamda Laboratuvar imkânları açısından oldukça iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Öğrencilerimiz laboratuvarlarda her türlü uygulamayı gerçekleştirebilecek olanaklarla sahip.”

“Öğrencilerimiz yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal dayanışmaya destek olarak deneyim kazanıyorlar”

Öğrencilerin Üniversiteden sadece diploma almadıklarına dikkat çeken ŞENGÖRÜR, “Öğrencilerimiz yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal dayanışmaya destek olarak deneyim kazanıyorlar. Örnek vermek gerekirse Yaşlı Bakım Teknikerliği bölümü öğrencilerimiz Aile, Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğü ile imzaladığımız sosyal sorumluluk projesi vasıtasıyla bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımızın evlerine gidip onlara yardım ediyorlar.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız sosyal sorumluluk anlaşmaları var. Bu kapsamda ilköğretim öğrencilerini kampüsümüzde misafir ediyoruz. Robotik Kodlama eğitimleri veriyoruz. Ayrıca onları Üniversite ile tanıştırıyoruz.

‘Meslek Edinme Sürecine Matematiksel Bir Dokunuş’ projesi ile Üniversitemiz Matematik Bölümü öğrencileri tarafından Kırklareli Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine gönüllü olarak matematik dersleri veriliyor” dedi.

“Kırklareli’ne sadece bir Tıp Fakültesi getirmiyoruz. Aynı zamanda verimli, sağlıklı bir hizmet sağlamayı amaçlıyoruz”

Tıp Fakültesi’nin kuruluş sürecinden de bahseden ŞENGÖRÜR, şunları aktardı:

“01 Haziran 2020 tarihinde Tıp Fakültesi Eğitim Binasının inşaat ihalesini gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda temelini atacağız ve gelecek yıl Morfoloji Binamızı Merkez Kampüsümüz içerisinde tamamlamış olacağız.

Öğrencilerimiz şuan imzaladığımız protokol kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde özel öğrenci olarak öğrenim görüyorlar. Eğitimlerine 3 yıl orada devam edecekler. Bu hususta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir diğer önemli konu da Kırklareli Devlet Hastanesinin Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte kullanılabilmesi amacıyla afiliasyonuydu. 05 Haziran 2020 tarihinde “Birlikte Kullanım Protokolü” imzaladık. Biz bununla birlikte Kırklareli’ne sadece bir Tıp Fakültesi getirmiyoruz. Aynı zamanda verimli, sağlıklı bir hizmet sağlamayı amaçlıyoruz”.

“Halk-Üniversite buluşmasını sağlayacağız”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasını, “Yükseköğretim Kurulu’nda 23 Ocak 2020 Perşembe günü düzenlenen toplantıda, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında “Gıda” alanında ihtisaslaşacak pilot üniversite olarak seçildik. Kırklareli Üniversitesi olarak “Gıda” alanında, hem Kırklareli’ne hem de bölgeye hitap etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Kırklareli’ne çok ciddi bir yatırım gelecek. Üniversitemizde 1000 malana sahip “Gıda Laboratuvarı” mevcut. Bizim amacımız ilk etapta süt ve süt ürünleri ile ilgili pilot bir tesis kurmak. Bu tesiste “beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı ve yoğurt üretimleri yapmak istiyoruz. Burada elde edilen ürünlerin karakteristiklerini çıkartacağız.

Kadınlara ve ailelere butik peynir üretim imkânı sağlamayı amaçlıyoruz. Üreticiyi, çiftçiyi ve halkımızı kampüse getirmek istiyoruz. Halk-Üniversite buluşmasını sağlayacağız” sözleriyle tamamladı.

Tüm programı seyretmek için TIKLAYINIZ.

 

1
2
Klü Program

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.