Hukuk Fakültesi

Aday Öğrenci

15/03/2021 15:51:45 - 23/06/2023 15:51:45 - 1872 Okunma

Değerli Öğrenci Adaylarımız,

Kırklareli Üniversitesi'ne ve Hukuk Fakültesi'ne hoş geldiniz.

  • Ulaşım ve Eğitim: Fakültemiz Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Yerleşkesi' nde yer alan 3. Merkezi Derslik içerisinde hizmet vermektedir. Fakültemize ait tüm birimler burada yer almaktadır. Adres ve kroki bilgi için iletişim sayfamıza bakabilirsiniz.

Fakültemiz görselleri için tıklayınız.

  • Üniversite İmkânları: Yurt ve barınma imkânlarıyla birlikte Üniversitemizi tanımak ve hakkında bilgi edinmek için Üniversitemizin hazırladığı ve güncel tutulan Aday Öğrenci sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
  • YÖK Puan Bilgileri: Fakültemiz bölümlerinin puanlarına ve diğer istatistik bilgilerine ulaşmak için ilgili tıklayınız.
  • Koşul ve Açıklamalar: Üniversite tercihleri sırasında fakültemizi tercih edecek öğrencilerimizden, yerleştirme puan türünde (EA) başarı sırası 100 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir. Bu şartı sağlamayan adaylar Fakültemizi tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (Okul birincisi kontenjanları dâhil.).
  • Öğrenim Ücreti: Fakültemizde Birinci öğretim öğrencilerinin katkı payları Devlet tarafından karşılanmaktadır. Öğrenim ücretleriyle ilgili diğer durumlara ait açıklamalar aşağıdaki tablo ve kararda yer almaktadır.

    KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KATKI PAYLARI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ TRABLOSU

    Barınma ve Yurt: Üniversitemiz merkez kampüsünün hemen yakınında Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 4.250 kız öğrenci ve 1.500 erkek öğrenci kapasiteli, Kırklareli Merkezde ise 780 kız öğrenci ve 600 erkek öğrenci kapasiteli yurtlar bulunmaktadır. Ek olarak Kırklareli merkez ve ilçelerinde çok sayıda özel yurt, pansiyon ve otel yer almaktadır.
  • Değişim Programları: Fakültemizde Erasmus ve Farabi programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı öğrenci hareketlilikleri ile farklı akademik çevrelerde bulunarak eğitim- öğretim hayatları ile akademik çalışmalarına, sosyal gelişim süreçlerine ve kariyer planlarına olumlu bir etki sağlanması hedeflenmektedir. Bu programlar kapsamında öğrencilere karşılıksız mali destek sağlanmaktadır. Değişim programları hakkında bilgi sahibi olmak için KLU Erasmus ve KLU  Farabi  sayfalarına bakabilirsiniz.

Kırklareli Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü

Kırklareli Üniversitesi Mevlana Koordinatörlüğü

Kırklareli Üniversitesi Farabi Koordinatörlüğü

  • Yemek Yardımı: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimize yemek yardımında bulunulmaktadır.

  • Kısmi Zamanlı Çalışma: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimiz ''Kısmi Zamanlı Çalışma'' kapsamında fakültemizde çalışabilmektedir

  • Eğitim ve Öğretim Modeli: Fakültemizde Hukuk Programı(Örgün) bulunmaktadır. Programımızın eğitim süresi 4 yıldır. Azami öğrenim süresi 7 yıldır. Fakültemizde yabancı dil hazırlık sınıfı ve staj programı bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan Staj Seferbirliği kapsamında staj yapan öğrencilerimizin sigorta vb. işlemleri fakültemizce yürütülmektedir.

  • Mezuniyet Koşulları: Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin tamamlaması gereken asgari AKTS sayısı ise 240'dır. Öğrencilere, programdan mezun olabilmeleri için zorunlu staj ya da bitirme projesi gibi ek koşullar getirilmemiştir. Dörtlük sisteme göre en az 2,00 genel akademik ortalama elde edilmiş olmalıdır.

  • İstihdam Olanakları: Programdan mezun olanların alacağı unvan “hukuk fakültesi mezunu”dur. Hukuk fakültesi mezunları ancak gerekli koşul ve sınavları geçip, mesleğe giriş için öngörülen mesleki eğitim ve stajı da tamamladıktan sonra “avukat”, “hâkim”, “savcı” unvanlarını alabilmektedirler. Programdan mezun olan öğrencilerimiz gerek kamu sektöründe gerek özel sektörde değişik çalışma alanlarında istihdam edilebileceklerdir.

             Fakültemiz Hukuk Programı Hakkında Diğer Bilgiler için tıklayınız.

  • Akademik KadroFakültemiz akademik kadromuzu öğrenip tanımak için Akademik Kadro  sayfamıza bakabilirsiniz. Tüm Hocalarımızın belirttiği e-posta hesapları üzerinden her zaman iletişime geçebilirsiniz.
  • Öğrenci Danışmanları: Sınıfınızla ilgili ders seçimleriniz gibi işlemleri beraber yürüteceğiniz öğretim elemanları için tıklayınız.
  • Önemli Tarihler: Eğitim başlama, bitiş, vize, final, bütünleme gibi tarihlerinizi Akademik Takvim sayfasından öğrenebilirsiniz. Bölüm ders programları ve vize, final, bütünleme programları  Fakültemiz internet sayfasında yer almaktadır. Fakültemiz internet sayfası için tıklayınız.
    • KLU e-posta adresinizi almak için tıklayınız. 
    • E-posta adresinizi aldıktan sonra ders seçimlerinizi OBS sayfasından yürütebilirsiniz.
    • Uzaktan öğretim süreçleriniz hakkında bilgi sahibi olmak için Uzaktan Eğitim sayfasındaki rehberlere bakabilirsiniz.
  • İletişim: Üniversitemiz ve Fakültemiz hakkında başka sorularınız varsa Fakültemizin internet sitesini, sosyal medya hesaplarını veya Sıkça Sorulan Sorular(SSS) sayfamızı ziyaret edebilir ve bizlerle  iletişim sayfamızdan da iletişime geçebilirsiniz.

         Eğitim-öğretim hayatınızda başarılar dileriz.

 

Aday Öğrenci

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.