Kvkk Kapsamında Kurumsal E-Posta Ve Hesap Bilgilerinin Saklanması

06/05/2021 17:57:30 - 06/05/2021 17:57:30 - 261 Okunma

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri ve Genelgesi  kapsamında Üniversitemiz bünyesinden ayrılan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri ve e-posta kutusu/kutuları 3 yıl süre ile idari ve adli süreç amaçlı Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sunucularında barındırılacaktır.

Ayrılış tarihinden itibaren, ayrılmış olan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri pasif hale getirilecek olup, bu hesaplara ait e-posta şifreleri güvenlik amacıyla otomatik olarak değiştirilecektir. Personel/öğrenci e-posta hesaplarıyla giriş yapılan diğer tüm sistemlerdeki (EBYS, BYS, erasmus otomasyonu, personel web sitesi, kablosuz internet vb.) hesapları da pasif hale getirilecek/yetkileri kaldırılacak/kapatılacaktır. Ayrılış tarihinden itibaren 3 yıl geçen personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri ve e-posta kutusu/kutuları Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca sunuculardan silinecektir.

Tüm öğrencilerimize ve personelimize önemle duyurulur.

KVKK E-Posta Hesap Bilgileri