Ankara Gezisi 1 - Anıtkabir Ziyareti

06/12/2021 10:40:48 - 08/12/2021 10:40:48 - 519 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından desteklenen teknik gezi faaliyeti kapsamında, fakültemizin Anayasa Hukuku'nda en başarılı 44 öğrencisiyle öğretim üyesi eşliğinde Ankara'ye gidilmiştir.

Gezinin ilk ayağı, cumhuriyetimizin anayasal temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istiratgahı ve aynı mekan içinde bulunan Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi oldu.

O döneme ait, tarihsel değeri olan çok sayıda nesnenin sergilendiği müzede özellikle Atatürk'ün hukuk alanında yaptığı inkılapların gerçekleşme sürecini ve o dönemden kalma hatıraların sergilendiği koleksiyonlar öğrenciler tarafından dikkatle incelenmiştir.

Kadınlara verilen seçme seçilme haklarından Türk Medeni Kanunu'nun, Türk Ceza Kanunu'nun ve diğer modern kanunların kabul sürecine ve demokratik reformlara kadar günümüz hukukunu ilgilendiren koleksiyon içinde en çok dikkat çeken bölümlerden biri de Atatürk'ün binlerce kitaptan oluşan, içinde o dönemki hukuk kitaplarının da olduğu kütüphane oldu.

Ankara Gezisi

Ankara Gezisi