Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi Teknik Gezi 3 - Türkiye Büyük Millet Meclisi Ziyareti

09/12/2021 11:37:49 - 09/12/2021 11:37:49 - 365 Okunma

Kırklareli Üniversitesi rektörlüğünün desteği ve Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi'nin yardımıyla düzenlenen Ankara teknik gezisinin üçüncü ayağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu.

Ulusal iradenin tezahür ettiği, yasama faaliyetinin en geniş anlamıyla yürütüldüğü yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tek günde tamamı gezilemeyecek kadar büyük olduğu için Türkiye Büyük Millet Meclisi yetkilileri eşliğinde öğrencilerimiz Genel Kurul Salonu'nu, locaları, iktidar ve muhalefet görüş salonlarını, 15 Temmuz 2016 günü uçak bombasının düştüğü ve hala muhafaza edilen alanı gezdi ve gazi meclisimiz hakkında bilgiler aldı. Genel Kurul salonunda hangi birimin hangi görevi yürüttüğü, olağan oturumların ve olağanüstü oturumların nasıl düzenlendiği ve meclisin yasama faaliyetlerinin yanısıra idari işlerinin nasıl yürütüldüğü konusunda büyük salonda ayrıntılı bilgi verildi. Eşi Türk olan Avusturyalı mimar Clemens Holzmeister'ın TBMM kompleksinin bütününü tasarlama süreci ve zaman içinde yapılan değişiklikler konusunda da öğrencilerimize genel bilgi verildi.

Bahçesinin ön cephesinde İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtası yazan ve Genel Kurul salonunda "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazan Türkiye Büyük Millet Meclisindeki gezi yaklaşık bir saat sürdü. Son olarak, Türkiye'nin en geniş kitap koleksiyonlarından biri olan TBMM Kütüphanesi'ni ve yine Türkiye'nin en büyük botanik bahçelerinden biri olan Meclis Parkı'na ilave gezi düzenleme koşulları hakkında kafilemize bilgi verildi.

Teknik Gezi-3 Hukuk Fakültesi

Facebook Twitter Google Plus
Ankara Gezisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.