2022-2023 Eğitim-Öğretim Yili Güz Yariyili Yatay Geçiş Başvuru Sonuçlari

05/09/2022 14:58:32 - 05/09/2022 14:58:32 - 4672 Okunma

2022-2023 Akademik yılında Not Ortalaması (Yurt İçi-Yurt Dışı) ve Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) türlerinde yatay geçiş için Fakültemize başvuran öğrencilere ait sonuçlar aşağıdaki tablolarda sunulmuştur. Kayıtlar 06-08 Eylül 2022, Yedek Kayıtlar 12-14 Eylül 2022 tarihleri arasında Fakültemiz Öğrenci İşleri Biriminde yapılacaktır.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI:

(Sonuçları görmek için başvurduğunuz bölümün üzerine tıklayınız.)

1- ÖSYM Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile Başvuru sonuçları:​​

2-  Kurumlararası Yurt İçi Not Ortalaması ile Başvuru sonuçları:

3-  Kurumlararası Yurt Dışı Not Ortalaması ile Başvuru sonuçları:

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Asil olarak yerleşen adaylar kesin kayıt için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine kayıt işlemleri sırasında şahsen teslim edeceklerdir.

• Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)
  • Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri. (Web sayfalarından alınacaktır.)
  • Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi. (e-devlet)
  • Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.
  • İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.
  • Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)
  • Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.
  • Nüfus cüzdanı (ön yüzü) fotokopisi.
  • Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.
  • Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı olunan programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

NOT:  Tablolarda ASİL ve YEDEK sıralamalar belirtilmiştir. Sıralamaya giremeyen veya başvurusu reddedilen adaylar KVKK(Kişisel Verileri Koruma Kanunu) kapsamında durumlarını Yatay Geçiş Başvuru Sistemi (https://obs.klu.edu.tr/oibs/hoa_app/) Üzerinden kontrol edebilirler.

2022 Yatay Geçiş