Hukuk Fakültesi

Ders Muafiyet Talepleri Hk.

12/09/2023 16:55:52 - 12/09/2023 16:55:52 - 450 Okunma

Değerli Öğrencilerimiz,

         Daha önce Üniversitelerin herhangi bir programına bir süre devam ettikten veya bu programdan mezun olduktan sonra yeniden ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavla (YKS) Fakültemize yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerimiz ders muafiyeti taleplerini 20.10.2023 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna (3.Merkezi Derslik 2.Kat D-Blok) şahsen veya hukuk@klu.edu.tr adresine e-posta yoluyla(ıslak imzalı başvuru formunu ve varsa diğer ıslak imzalı belgeleri kargoyla göndermek koşuluyla) yapabilirler. Muafiyet başvurusu için dilekçe ekinde onaylı transkript (e-imzalı veya ıslak imzalı) ve ders içerikleri örneğinin sunulması gerekmektedir. Faks ve onaysız fotokopi evraklar değerlendirilemeye alınamamaktadır. Belirtilen süreden sonra yapılan muafiyet talepleri kabul edilmez. Muafiyet sonuçları açıklanıncaya kadar başvuran öğrencilerin tüm derslere girmesi gereklidir. Üniversitemiz Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesinin 5. maddesinde düzenlenen başvuru işlemleri aşağıda yer almaktadır. (e-posta ile yapılan başvurularda Başvuru Formunun imzalanıp taratılarak gönderilmesi gerekmektedir.)

Ders Muafiyeti Başvuru Formu için tıklayınız.

Eğitim Planı (2022) için tıklayınız.

             ...

            Muafiyet Başvuru Esasları

MADDE 5- (1) Üniversitenin ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler,

a) Daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarında almış ve başarmış oldukları derslerden muaf olmak için Üniversiteye ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın ikinci haftasının sonuna kadar muafiyet başvurusu yapmak zorundadır. Muafiyet başvurusu bir kez yapılır, muafiyeti reddedilen ve süresi içerisinde başvuru yapılmayan derslerden muafiyet talep edilemez.

b) İlgili birime daha önce almış ve başarmış olduğu tüm derslerin hangilerinden muafiyet talep ettiğine ilişkin dilekçe, ekinde daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından onaylanmış ders içerikleri ve not durum belgesi (transkript) ile başvurmak zorundadır. Fotokopi, faks, onaysız ve eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.

c) İleriki yarıyıllarda/yıllarda sadece eğitim-öğretim programlarına sonradan konulacak derslere ilişkin muafiyet talepleri yapılabilir. Bunun dışında, muafiyet talebi ya da yapılmış olan intibak işlemlerinin iptaline veya değişikliğine yönelik istemde bulunulmaz.

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ:

Tel 1: 0 (288) 214 97 47 (2304/ 2331)

Tel 2: 0 (288) 212 50 28 (2304/ 2331)

E-Posta Adresi: hukuk@klu.edu.tr

KLÜ 3.Merkezi Derslik Binası Kat:2 Kayalı Yerleşkesi - Kofçaz Yolu KIRKLARELİ

Muafiyet bBşvuruları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.