Ders Tamamlama (Denklik) Öğrencileri Hakkında!

13/09/2023 16:21:10 - 13/09/2023 16:21:10 - 494 Okunma

Ders Tamamlama (Denklik) Öğrencilemizi ilgilendiren değişiklik:

02.08.2023 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısında; Seviye  ve Yeterlik Belirleme Sistemi İşlemlerine İlişkin Usul ve Esasları Revize Edilmiştir:

Söz konusu usul ve esasların revize edilen maddelerine göre;

1- Ders tamamlama eğitiminde (Hukuk, Mimarlık, Psikoloji, Eczacılık vb. alanlarda) adaylara bir dönemde verilecek ders kredi miktarı miktarı 30 AKTS olup derslerin kredi miktarına göre en fazla 33 AKTS'lik ders aldırılabilir. Yaz okulunda alınacak eğitim ise 15 AKTS'yi geçemeyecek ve sadece Kurulumuzca yerleştirildiği üniversitede eğitimini alabileceklerdir.

2- Ders tamamlama eğitiminde alınacak ücretler Cumhurbaşkanlığı tarafından her eğitim öğretim yılı için  yayımlanan "Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak  Katkı  Payları  ve  Öğrenim  Ücretlerinin  Tespitine  Dair  Karar"  çerçevesinde  dersin haftalık saati ve kredisi  dikkate  alınarak  Öğrenci  Cari  Hizmet Maliyetinin  (Öğrenci  Katkısı+Devlet Katkısı) 3 katı olacaktır. 2023/2024 eğitim öğretim döneminden itibaren hali hazırdaki diploma denklik kapsamında üniversitenizde ders tamamlayan ilgilileri de kapsayacaktır.

3- Ders tamamlama eğitiminde derslere devam zorunluluğu aranacak ve adayların sadece sınavlara girmesine  izin  verilmeyecektir.

**Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığının 29.08.2023 tarihli ve E-16270968-102.02.03.02-55571 sayılı yazısı için tıklayınız.

**SYBS Usul ve Esasları için tıklayınız.

**Cumhurbaşkanlığı Öğrenci Cari Maliyetleri ve Katkı Payları (I. Sayılı Cetvel (A ve B))

Denklik Ders tamamalama