Hukuk Fakültesi

2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Vize Mazeret Sınavı Başvuruları

30/11/2023 10:05:07 - 30/11/2023 10:05:07 - 305 Okunma

  2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılında yapılan vize sınavlarına haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle sınavlarına katılamayan öğrencilerimiz, kanıtlayıcı belge (sağlık raporu vb.) ekine konularak FAO.FR.008. SINAV MAZERET DİLEKÇESİ doldurup imzaladıktan sonra, Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 27. maddesine istinaden sınav tarihini takip eden en geç bir hafta içerisinde Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine şahsen başvuru yapmaları ya da  hukuk@klu.edu.tr e-posta adresimiz üzerinden durum bildirimlerini dilekçe/kanıtlayıcı belgelerle yapmaları, ardından ıslak imzalı dilekçe ve ekli belgeleri posta/kargo yoluyla Dekanlığımıza göndermeleri gerekmektedir. 

Başvuru sonuçları Fakülte Yönetim Kurulumuzca değerlendirildikten sonra,  sınav takvimi ile birlikte daha sonra ilan edilecektir.

Başvuru yapacak öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

e-posta: hukuk@klu.edu.tr

Posta/Kargo: KLÜ 3.Merkezi Derslik Binası Kat:2 Kayalı Yerleşkesi - Kofçaz Yolu KIRKLARELİ

FAO.FR.008. SINAV MAZERET DİLEKÇESİ

 

Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği; 

Sınavlarda mazeret ve engel durumları

MADDE 27- (1) Öğrencilerin mazeretli sayılmasına, geçerli nedenlerin varlığı hâlinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için kanıtlayıcı belgelerin, ara sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime verilmiş olması gerekir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez.

(2) Öğrencilerin sağlık raporu ile mazeretli sayılabilmesi için sağlık raporlarının ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak alınması gerekir.

(3) Öğrenciler mazeretli kabul edildikleri süre içinde derslere ve sınavlara giremez. Bu durumda girmiş oldukları derslerin yoklamaları ve sınavlardaki notları geçersiz sayılır.

(4) İlgili mevzuat hükümleri uyarınca Türkiye’yi uluslararası seviyede yurt içinde ve yurt dışında temsil eden öğrencilerin, izinli ve mazeretli sayılabilecekleri sürelere ilişkin oranların belirlenmesine ilgili yönetim kurulu karar verir.

(5) Engellilik durumu ve derecesi sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış olan engelli öğrencilerin engeli nedeniyle herhangi bir dersin gerekliliklerini yerine getirmekte güçlük çekmesi durumunda, danışmanının ve dersin öğretim elemanının onayıyla söz konusu güçlüklerin giderilmesine ilişkin değişiklikler, uyarlamalar, düzenlemeler yapılarak öğrencinin dersi alması sağlanır. Öğrenci dersin gerekliliklerini tüm uyarlamalara rağmen yerine getiremiyor ise, varsa o derse eş değer olan bir başka ders verilir.

(6) Engelli öğrencilerin performansının en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için öğrencilerin engel durumu göz önünde bulundurularak dersi veren öğretim elemanının onayı ile sınav yeri, süresi, biçimi değiştirilip uygun hâle getirilebilir. Sınavda kullanılacak özel alfabe, bilgisayar, büyüteç gibi ek gereçler, okumaya ya da yazmaya yardımcı kişi ya da araçlar sağlanır.

Mazeret Sınavları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.