Hukuk Kliniği Dersi Kapsamında "sürdürülebilir Hukuk Paneli" Gerçekleştirilmiştir.

20/12/2023 11:49:54 - 21/12/2023 11:49:54 - 193 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bu yıl faaliyete geçen Hukuk Kliniği projesinin halkın katılımına açık şekilde gerçekleştirilen ilk çalışması olan "Sürdürülebilir Hukuk Paneli" Kırklareli Kent Konseyi, Doğa ve Kültür Derneği ile Hukuk, Doğa ve Toplum Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilmiştir. Panelin ilk oturumunda HUDOTO kurucularından Avukat Cem Altıparmak, İklim Değişikliği ile Mücadelede bir Maladaptasyon (Kötü Uygulama) Örneği Olarak RESler isimli sunumunda özellikle İzmir Karaburun Yarımadası’nda devam eden RES'lerle ilgili hukuki süreçler hakkında bilgiler aktardı. Doku Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ozan Topuz, Kırklareli İlinde RESlerle İlgili Devam Eden Hukuki Süreçler isimli sunumunda ÇED süreçleri hakkında bilgiler aktardıktan sonra ilimizde devam eden RES'ler hakkında yurttaşları ÇED süreçlerine etkin katılıma davet etti. Doku Derneği Projeler Koordinatörü ve Doğa Koruma Politikaları Uzmanı Itri Levent Erkol Türkiye’nin Kuş Varlığı ve Uluslararası Sözleşmeler isimli sunumunu gerçekleştirdi.
Panelin ikinci oturumu Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Kliniği dersi öğrencilerinin sunumlarıyla devam etti. Klinik öğrencilerinden Rabia Türk sunumunda Çevre Kanunun Sürdürülebilirlikle ilişkisini değerlendirdi. Batuhan Berat Oktay ve Ecem Burha Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye üzerindeki etkilerine dair sunumlarını gerçekleştirdiler. Son olarak Rabia Tutkun, GDO ve GDO'lu ürünlerle ilgili sorumluluk hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Hukuk Kliniği dersimiz öğrencilerinin de konuşmacı olarak yer alma fırsatı bulduğu etkinlik sonrasında Hukuk Kliniğimizin yürütücüsü ve dekan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Eray Aksın Atar katılımcılara sertifika takdimlerini gerçekleştirmiştir.

Panel

Panel: Sürdürülebilir Hukuk